(Interim-) Management

 

Ik ondersteun organisaties die worstelen met een capaciteitsvraag.
Bijvoorbeeld door tijdelijk de functie van directeur, afdelingshoofd of beleidsadviseur te vervullen.
Daarbij kan ik ook verandertrajecten in goede banen leiden.

Han de Groot - Advies & Management - 002

Interim-manager Koninklijke VHG

Deze branchevereniging voor ondernemers in het groen stond na een reorganisatie voor de uitdaging om de verschillende onderdelen van de vereniging weer goed te laten samenwerken. Samen met interim-manager Nico Koppenol hielp ik het bestuur, de ledenraad en het verenigingsbureau bij het herijken van de koers en het ontwikkelen van plannen. Mijn ervaring bij andere brancheverenigingen kwam daarbij goed van pas. Onze tijdelijke managementondersteuning hielp om ‘de trein weer in beweging te krijgen’. Gezamenlijk kan men verder bouwen aan een sterke, toekomstbestendige vereniging.

Directeur VPN

Sinds 2018 ben ik voor gemiddeld 1,5 dag per week directeur van deze vereniging van potgrond- en substraatfabrikanten. Ik ondersteun in de directievoering, ben aanspreekpunt voor de leden en externe partijen en vertegenwoordig de vereniging in de Europese koepel. In een open sfeer, waarbij de discussie zeker niet wordt geschuwd, is het gelukt om als vereniging zichtbaarder te worden.

Han de Groot - Advies & Management - 005
Han de Groot - Advies & Management - 002

Regiomanager Oost Bouwend Nederland

De regio Oost van Bouwend Nederland bedient de leden in de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland. Als tijdelijk manager bracht ik nieuw elan in het team en initieerde ik professionalisering van de medewerkers en verbeteringen in de organisatie. Dit leidde tot aanzienlijk beter contact met de leden.